ایرانگردی
به گزارش آی فیلم 2، «شوربا ترکاری» یکی از غذای بسیار خوشمزه و بی نهایت مفید بوده که در سراسر کشور افغانستان به روش های مختلف طبخ می شود.
شوربا ترکاری از جمله غذای های پر طرفدار در بین مردم افغانستان به خصوص مردم «کندهار» می باشد که برای پذیرایی از مهمانان خاص تهیه می گردد.
در ادامه با روش تهیه شوربا ترکاری آشنا می شوید:
مولاد لازم:
یک گیلاس نخود خام
یک گیلاس لوبیا سرخ(لوبیا قرمز)
سه عدد پیاز
یک قاشق زنجبیل
یک قاشق سیر میده شده(له شده)
زرد چوبه به قدر ضرورت
دو عدد کچالو(سیب زمینی)
نیم کیلو فاصلیه سبز(لوبیا سبز)
یک بسته گشنیز تازه
یک بسته پالک(اسفناج)
یک قاشق رب بادنجان رومی
نمک و مرچ سیاه به قدر ضرورت
طرز تهیه:
در قدم نخست لوبیا و نخود را شسته در بین آب جوش به مدت 15 دقیقه در دیگ بخار می دهیم. بعد از آن آب لوبیا و نخود را جدا کرده و دور می اندازیم تا خوش رنگ تر شود.
به قدر ضرورت؛ روغن را در یک دیگ جدا گانه سرخ نموده و سپس به ترتیب پیاز،سیر میده شده(له شده) و زنجبیل را در روغن خوب شور می دهیم تا مواد کاملا مخلوط گردد. در این فاصله زردچوبه و نیم گیلاس آب جوش نیز علاوه می نماییم و به مدت یک دقیقه روی حرارت می گذاریم.
حالا سه قاشق غذا خوری رب بادنجان رومی علاوه نموده و به مدت 30-40 دقیقه می گذاریم تا بخار بخورد. به تعقیب آن ترکای خورد شده(کچالو، زردک، فاصلیه سبز، گشنیز، پالک) راهمراه با دو لیتر آب جوش هم چنان روی آن اضافه نموده به مدت 15 دقیقه دیگر نیز جوش می دهیم تا آماده گردد.
سمیه غفوری زاده